Welkom bij Currende

Carole magnus eras van Jacobus Clemens non papa, uitgevoerd door Currrende tijdens de voorstelling Wij Bourgondiërs van Bart Van Loo, in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle in Mechelen op 6 april 2019

Eerstvolgende concerten

Nicolas Gombert - Missa tempore Paschali
Zondag, 19 mei 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Mariavespers van Claudio Monteverdi
Vrijdag, 31 mei 2019 - 20:00 u.
Onze-Lieve-Vrouwekerk, Brugge
Orlandus Lassus - Missa beatus qui intelligit
Zondag, 23 juni 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Tota pulchra est
Zaterdag, 21 september 2019 - 20:00 u.
Abdij van Tongerlo

blancquaertL 100x140"Afgelopen zomer heb ik een voorstelling gemaakt met Currende, het koor onder leiding van Erik Van Nevel, in de context van de herdenking van de Groote Oorlog. Dat koor was zó goed. Wat een groep stemmen kan doen met gevoelens en een verhaal is magisch."
Lieve Blancquaert, fotografe, in Knack Focus 

@Missam - Nicolas Gombert

Resurrection icon cropped

Zondag 19 mei om 10 uur
in de Sint-Pieterskerk in Leuven

Nicolas Gombert, Missa Tempore Paschali

Nicolas Gombert componeerde tien missen, waarvan er negen integraal bewaard zijn gebleven. De missa Tempore Paschali is een vroeg werk, wat te merken is aan de stijl. Opmerkelijk is dat het Kyrie, Gloria en Sanctus zes-stemmig zijn, het Credo (wordt niet gezongen) acht-stemmig, en het Agnus Dei voor niet minder twaalf stemmen is uitgewerkt. Een waar huzarenstukje voor Currende om dit met acht zangers te brengen!

Lees meer over @Missam 2019

Download de flyer 2019 (pdf)

 

Mariavespers van Monteverdi

Madonna met kind Brugge c fmpgoh cmyk

Vrijdag 31 mei om 20 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge.

De beroemde Mariavespers - Vespro della Beata Vergine - dateert van 1610, toen Monteverdi werkzaam was aan het hof van de Gonzaga's in Mantua. Het is een prestigewerk dat hij opdroeg aan paus Paulus V. Hij reisde zelfs naar Rome om het persoonlijk aan de paus te overhandigen. Men kan de Mariavespers dan ook zien als een sollicitatie bij de pauselijke kapel. Dat verklaart ineens ook het brede scala aan stijlen en technieken. De beoogde functie kreeg Monteverdi helaas niet, maar drie jaar later verwierf hij wel de post van kapelmeester aan de San Marco in Venetië.

Volledige cast Mariavespers Brugge

Tickets en info

 

Nieuwe cd

KTC 1630 cover2

Cipriano de Rore: Le Vergine

De dichtkunst van Francesco Petrarca heeft door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd. Zijn sonetten en stanzes zijn zo muzikaal en spreken heel intens tot de verbeelding. Zijn muze Laura, die in zekere zin steeds een onbereikbare liefde is gebleven en waarvoor hij haast heel zijn leven in literaire verrukking stond, is voor hem een constante inspiratie geweest.

 

 

 

 

Meer over deze nieuwe Currende-cd

 

Wilt u graag een concert organiseren met Currende? Neem dan gerust contact op via telefonisch op +32 [0]476 509531 of via het contactformulier op deze site. Currende beschikt over een zeer ruim repertoire dat loopt van de late middeleeuwen over de Franco-Vlaamse polyfonisten tot en met de hoogbarok. Wij zullen u met plezier een gepast programmavoorstel doen.

Currende on Youtube...

Sanctus uit de Missa 'Ich segge â dieu' van Johannes de Fossa, tijdens @missam van 9 december 2018 in de Sint-Pieterskerk in Leuven.

Lees meer over @Missam 2019

Download de flyer 2019 (pdf)

In zijn lange bestaan bracht Currende meer dan 50 cd's op de markt, waaronder echte pareltjes. Vous ou la Mort - Cantiones flamencas de amor cortés en el siglo XV is er zo eentje. De smarten van de liefde verklankt door de beroemdste componisten uit de renaissance. Een 'must have' voor elke liefhebber. Bekijk onze cd-pagina's voor nog meer inspiratie.

Vrienden van Currende

captcha 

Blijf op de hoogte van onze concerten en projecten en geniet binnenkort ook van exclusieve voordelen. Uw gegevens worden in geen enkel geval met derden gedeeld. Vriend worden van Currende is zonder enige verplichting.

Malfliet Arnout 05Aug2015"Polyfonie of barok, bij Erik is het altijd feest. Ik ken niemand anders die op zo'n wijze de zaken technisch kan vertalen en er daarna opnieuw muziek van kan maken."
Arnout Malfliet, bas