Welkom bij Currende

Audi Coelum & Lauda Jerusalem uit de Vespro della Beata Vergine van Claudio Monteverdi. Julian Podger, tenor. Currende onder leiding van Erik Van Nevel. Concert van 31 mei in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge.

Eerstvolgende concerten

Heinrich Isaac - Missa Carminum
Zondag, 17 november 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 12 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Cypriaan de Rore - Missa praeter rerum seriem
Zondag, 15 december 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 19 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Middernachtmis
Dinsdag, 24 december 2019 - 23:00 u.
Kathedraal, Brussel
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 26 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Vrijdag, 27 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven

blancquaertL 100x140"Afgelopen zomer heb ik een voorstelling gemaakt met Currende, het koor onder leiding van Erik Van Nevel, in de context van de herdenking van de Groote Oorlog. Dat koor was zó goed. Wat een groep stemmen kan doen met gevoelens en een verhaal is magisch."
Lieve Blancquaert, fotografe, in Knack Focus 

Niño Dios

GRECO Natividad

Sint-Pieterskerk, Leuven

Donderdagen 12, 19, 26 en vrijdag 27 december, telkens om 18 uur

Na het succes van de vorige jaren brengt Currende andermaal een bijzonder aantrekkelijk en gevarieerd programma met Spaanse en Portugese kerstmuziek. 6 zangers, 2 viola's da gamba, orgel, viool, blokfluit en theorbe zorgen samen voor opgewekte en bijna dansende kerstklanken. Werk van Francesco Guerrero, Juan Navarro, Tomas Luis de Victoria, Duarte Lobo en tal van anderen, deels gearrangeerd door van Erik Van Nevel zelf.

Bekijk het programma

Tickets en info via Wintertijd Leuven

@Missam - Heinrich Isaac

St Cecilia 1829

Zondag 17 november om 10 uur
in de Sint-Pieterskerk in Leuven
Rechtstreekse uitzending op Radio 1

Isaac, Missa Carminum / Quis dabit capiti meo aquam?
De Manchicourt, Cantantibus organis (Ceciliamotet)

Heinrich Isaac werd rond 1450 in Brabant geboren. Tussen 1480 en 1492 werkte hij voor Lorenzo de Medici in Firenze, waar hij organist was in de dom. Nadat hij een periode in Innsbruck verbleef, benoemde keizer Maximiliaan hem in 1497 tot hofcomponist in Wenen, de meest prestigieuze post die een musicus te beurt kon vallen.

Afbeelding: Fanny Paelinck-Horgnies, De heilige Cecilia, 1829 (MSK, Gent)

Lees meer over @Missam 2019

Download de flyer 2019 (pdf)

 

Nieuwe cd

KTC 1630 cover2

Cipriano de Rore: Le Vergine

De dichtkunst van Francesco Petrarca heeft door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd. Zijn sonetten en stanzes zijn zo muzikaal en spreken heel intens tot de verbeelding. Zijn muze Laura, die in zekere zin steeds een onbereikbare liefde is gebleven en waarvoor hij haast heel zijn leven in literaire verrukking stond, is voor hem een constante inspiratie geweest.

 

 

 

 

Meer over deze nieuwe Currende-cd

 

Wilt u graag een concert organiseren met Currende? Neem dan gerust contact op via telefonisch op +32 [0]476 509531 of via het contactformulier op deze site. Currende beschikt over een zeer ruim repertoire dat loopt van de late middeleeuwen over de Franco-Vlaamse polyfonisten tot en met de hoogbarok. Wij zullen u met plezier een gepast programmavoorstel doen.

Currende on Youtube...

Sanctus uit de Missa 'Ich segge â dieu' van Johannes de Fossa, tijdens @missam van 9 december 2018 in de Sint-Pieterskerk in Leuven.

Lees meer over @Missam 2019

Download de flyer 2019 (pdf)

In zijn lange bestaan bracht Currende meer dan 50 cd's op de markt, waaronder echte pareltjes. Vous ou la Mort - Cantiones flamencas de amor cortés en el siglo XV is er zo eentje. De smarten van de liefde verklankt door de beroemdste componisten uit de renaissance. Een 'must have' voor elke liefhebber. Bekijk onze cd-pagina's voor nog meer inspiratie.

Vrienden van Currende

captcha 

Blijf op de hoogte van onze concerten en projecten en geniet van exclusieve voordelen. Je gegevens worden in geen enkel geval met derden gedeeld. Vriend worden van Currende is zonder enige verplichting.

Malfliet Arnout 05Aug2015"Polyfonie of barok, bij Erik is het altijd feest. Ik ken niemand anders die op zo'n wijze de zaken technisch kan vertalen en er daarna opnieuw muziek van kan maken."
Arnout Malfliet, bas