Welkom bij Currende

Door de coronamaatregelen kunnen dit jaar de voorziene kerstconcerten in de Sint-Pieterskerk in Leuven jammer genoeg niet doorgaan. We zijn echter blij u twee digitale alternatieven te kunnen aanbieden. Als eerste een kerstviering vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge, te bekijken/beluisteren via WTV, donderdag 24 december om 17 uur en herhaald op vrijdag 25 december om 11 uur. Als tweede een live-streaming van ons concert Il Natale in de Kathedraal in Brussel, online te beluisteren op zondag 27 december om 17 uur via de link: https://youtu.be/wrU-N5hPcN0

Download programma Brugge

Download programma Brussel

 

Eerstvolgende concerten

Puur De Monte
Woensdag, 29 september 2021 - 20:30 u.
Sint-Pieter- en Pauwelkerk, Mol

blancquaertL 100x140"Afgelopen zomer heb ik een voorstelling gemaakt met Currende, het koor onder leiding van Erik Van Nevel, in de context van de herdenking van de Groote Oorlog. Dat koor was zó goed. Wat een groep stemmen kan doen met gevoelens en een verhaal is magisch."
Lieve Blancquaert, fotografe, in Knack Focus 

Muziek voor de passietijd

Dieric Bouts Altaarstuk van het Heilig Sacrament

Kathedraal, Brussel

Donderdag 09 april 2020 om 18:00 u.
Dienst van Witte Donderdag

Zaterdag 11 april 2020 om 21:00 u
Muziek rond Pasen (Schütz, Tuma, Van Nevel)

Toegang gratis.

Onze-Lieve-Vrouwekerk, Brugge

Vrijdag 10 april 2020 om 19:00 u.
Passieconcert met Lamentationes van Rebelo

Toegang gratis.

@Missam - Jean Richafort

christus predikt

Zondag 26 januari om 10 uur
in de Sint-Pieterskerk in Leuven

Jean Richafort, Missa Veni Sponsa Christi

Jean Richafort is vermoedelijk in Henegouwen geboren en studeerde bij Josquin des Prez. Tussen 1507 en 1509 werkte hij als koormeester aan de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen en tussen 1542 en 1547 in de Sint-Gilliskerk in Brugge. Op een bepaald moment lijkt hij verbonden te zijn geweest aan de Franse koninklijke kapel en er is enig bewijs dat hij in 1531 in Brussel in dienst was van landvoogdes Maria van Hongarije. Hij schreef missen, motetten en chansons, en een requiemmis ter ere van Josquin des Prez.

Aanvullend:Jean Richafort, Veni Sponsa Christi / Josquin des Prez, Qui velatus facie fuisti

Afbeelding: Christus predikt over scheiden. Toegeschreven aan de Meester van de Antwerpse Aanbidding, 1485/1491

Meer over @Missam 2020

 

Nieuwe cd

KTC 1630 cover2

Cipriano de Rore: Le Vergine

De dichtkunst van Francesco Petrarca heeft door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd. Zijn sonetten en stanzes zijn zo muzikaal en spreken heel intens tot de verbeelding. Zijn muze Laura, die in zekere zin steeds een onbereikbare liefde is gebleven en waarvoor hij haast heel zijn leven in literaire verrukking stond, is voor hem een constante inspiratie geweest.

 

 

 

 

Meer over deze nieuwe Currende-cd

 

Wilt u graag een concert organiseren met Currende? Neem dan gerust contact op via telefonisch op +32 [0]476 509531 of via het contactformulier op deze site. Currende beschikt over een zeer ruim repertoire dat loopt van de late middeleeuwen over de Franco-Vlaamse polyfonisten tot en met de hoogbarok. Wij zullen u met plezier een gepast programmavoorstel doen.

Currende on Youtube...

Alma Redemptoris Mater van Peter Philips, arr Erik Van Nevel. Sfeerbeeld opgeomen tijdens het kerstconcert van 6 december 2018 in de Sint-Pieterskerk in Leuven.

Bekijk het programma 2019

Tickets en info via Wintertijd Leuven

In zijn lange bestaan bracht Currende meer dan 50 cd's op de markt, waaronder echte pareltjes. Vous ou la Mort - Cantiones flamencas de amor cortés en el siglo XV is er zo eentje. De smarten van de liefde verklankt door de beroemdste componisten uit de renaissance. Een 'must have' voor elke liefhebber. Bekijk onze cd-pagina's voor nog meer inspiratie.

Vrienden van Currende

captcha 

Blijf op de hoogte van onze concerten en projecten en geniet van exclusieve voordelen. Je gegevens worden in geen enkel geval met derden gedeeld. Vriend worden van Currende is zonder enige verplichting.

Malfliet Arnout 05Aug2015"Polyfonie of barok, bij Erik is het altijd feest. Ik ken niemand anders die op zo'n wijze de zaken technisch kan vertalen en er daarna opnieuw muziek van kan maken."
Arnout Malfliet, bas

replica rolex rolex replica