SPECIALE ACTIE VRIENDEN VAN CURRENDE

Geïnteresseerd om gratis de generale repetitie bij te wonen van ons concert Ave Maris Stella? Klik dan hier.

 

Welkom bij Currende

Audi Coelum - Lauda Jerusalem uit de Mariavespers van Claudio Monteverdi, uitgevoerd door Currrende onder leiding van Erik Van Nevel op 31 mei 2019 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge. Solist: Julian Podger, tenor.

Eerstvolgende concerten

Ave Maris Stella op Musica Divina
Zaterdag, 21 september 2019 - 19:30 u.
Abdij van Tongerlo
Josquin Desprez - Missa Hercules dux Ferrariae
Zondag, 22 september 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Heinrich Isaac - Missa Carminum
Zondag, 17 november 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 12 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Cypriaan de Rore - Missa praeter rerum seriem
Zondag, 15 december 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 19 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 26 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Vrijdag, 27 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven

blancquaertL 100x140"Afgelopen zomer heb ik een voorstelling gemaakt met Currende, het koor onder leiding van Erik Van Nevel, in de context van de herdenking van de Groote Oorlog. Dat koor was zó goed. Wat een groep stemmen kan doen met gevoelens en een verhaal is magisch."
Lieve Blancquaert, fotografe, in Knack Focus 

Ave Maris Stella

Leonardo The Musician

Zaterdag 21 september 2019 om 19.30 uur
Abdij van Tongerlo.

Het Festival van Vlaanderen eert in negen steden en gemeenten in de Kempen de erfenis van Leonardo Da Vinci. Het deels aan Da Vinci toegeschreven Portret van een Musicus zou wel eens de afbeelding kunnen zijn van tijdsgenoot en collega-genie Josquin Des Prez. Werk van deze Vlaamse polyfonist mag dan ook niet ontbreken in een festival gewijd aan de Klank van Da Vinci. Erik Van Nevel en de musici van Currende nemen de krachtige Missa Ave Maris Stella van Josquin als uitgangspunt om de prachtige abdijkerk van Tongerlo te doen stralen.

Bekijk het programma (pdf)

Tickets en info

 

@Missam - Josquin Des Prez

Ercole I dEste

Zondag 22 september om 10 uur - Sint-Pieterskerk - Leuven

Josquin Des Prez, Missa Hercules Dux Ferrariae

De Missa Hercules Dux Ferrariae is opgedragen aan Ercole d'Este I, hertog van Ferrara. De cantus firmus (de melodie in de tenor), is afgeleid van de naam van de hertog. Van elke lettergreep van de titel 'Her-cu-les Dux Fer-ra-ri-ae' nam Josquin de klinker en plaatste die lettergreep op een noot met dezelfde klinker. Op die manier verkreeg hij de volgende melodie: re-ut-re ut re-fa-mi-re (in hedendaagse noten: re-do-re-do-re-fa-mi-re). Het verhaal gaat dat de hertog ze zelf zou gezongen hebben. In elk geval zal hij bijzonder gevleid geweest zijn dat zijn naam muzikaal vereeuwigd werd door de beroemdste componist van zijn tijd.

Lees meer over @Missam 2019

Download de flyer 2019 (pdf)

 

Nieuwe cd

KTC 1630 cover2

Cipriano de Rore: Le Vergine

De dichtkunst van Francesco Petrarca heeft door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd. Zijn sonetten en stanzes zijn zo muzikaal en spreken heel intens tot de verbeelding. Zijn muze Laura, die in zekere zin steeds een onbereikbare liefde is gebleven en waarvoor hij haast heel zijn leven in literaire verrukking stond, is voor hem een constante inspiratie geweest.

 

 

 

 

Meer over deze nieuwe Currende-cd

 

Wilt u graag een concert organiseren met Currende? Neem dan gerust contact op via telefonisch op +32 [0]476 509531 of via het contactformulier op deze site. Currende beschikt over een zeer ruim repertoire dat loopt van de late middeleeuwen over de Franco-Vlaamse polyfonisten tot en met de hoogbarok. Wij zullen u met plezier een gepast programmavoorstel doen.

Currende on Youtube...

Sanctus uit de Missa 'Ich segge â dieu' van Johannes de Fossa, tijdens @missam van 9 december 2018 in de Sint-Pieterskerk in Leuven.

Lees meer over @Missam 2019

Download de flyer 2019 (pdf)

In zijn lange bestaan bracht Currende meer dan 50 cd's op de markt, waaronder echte pareltjes. Vous ou la Mort - Cantiones flamencas de amor cortés en el siglo XV is er zo eentje. De smarten van de liefde verklankt door de beroemdste componisten uit de renaissance. Een 'must have' voor elke liefhebber. Bekijk onze cd-pagina's voor nog meer inspiratie.

Vrienden van Currende

captcha 

Blijf op de hoogte van onze concerten en projecten en geniet van exclusieve voordelen. Je gegevens worden in geen enkel geval met derden gedeeld. Vriend worden van Currende is zonder enige verplichting.

Malfliet Arnout 05Aug2015"Polyfonie of barok, bij Erik is het altijd feest. Ik ken niemand anders die op zo'n wijze de zaken technisch kan vertalen en er daarna opnieuw muziek van kan maken."
Arnout Malfliet, bas