Welkom bij Currende

Gloria uit de Missa Carminum van Heinrich Isaac door Currende o.l.v. Erik Van Nevel. Opgenomen tijdens het @missam concert op zondag 17 november 2019 in de Sint-Pieterskerk in Leuven.

Eerstvolgende concerten

Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 12 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Cypriaan de Rore - Missa praeter rerum seriem
Zondag, 15 december 2019 - 10:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 19 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Middernachtmis
Dinsdag, 24 december 2019 - 23:00 u.
Kathedraal, Brussel
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Donderdag, 26 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven
Niño Dios. Spaanse en Portugese kerstmuziek.
Vrijdag, 27 december 2019 - 18:00 u.
Sint-Pieterskerk, Leuven

blancquaertL 100x140"Afgelopen zomer heb ik een voorstelling gemaakt met Currende, het koor onder leiding van Erik Van Nevel, in de context van de herdenking van de Groote Oorlog. Dat koor was zó goed. Wat een groep stemmen kan doen met gevoelens en een verhaal is magisch."
Lieve Blancquaert, fotografe, in Knack Focus 

Niño Dios

GRECO Natividad

Sint-Pieterskerk, Leuven

Donderdagen 12, 19, 26 en vrijdag 27 december, telkens om 18 uur

Na het succes van de vorige jaren brengt Currende andermaal een bijzonder aantrekkelijk en gevarieerd programma met Spaanse en Portugese kerstmuziek. 6 zangers, 2 viola's da gamba, orgel, viool, blokfluit en theorbe zorgen samen voor opgewekte en bijna dansende kerstklanken. Werk van Francesco Guerrero, Juan Navarro, Tomas Luis de Victoria, Duarte Lobo en tal van anderen, deels gearrangeerd door van Erik Van Nevel zelf.

Bekijk het programma

Tickets en info via Wintertijd Leuven

@Missam - Cipriano de Rore

carmina chromatica

Zondag 15 december om 10 uur
in de Sint-Pieterskerk in Leuven
Rechtstreekse uitzending op Radio 1

Cipriano de Rore, Missa Praeter Rerum Seriem

Cypriaan de Rore geniet vooral bekendheid omwille van zijn Italiaanse madrigalen, maar hij was ook een productief componist van geestelijke muziek, zowel van missen als van motetten. Zijn mis Praeter Rerum Seriem is een eresaluut aan het adres van Josquin Desprez, zijn grootste voorganger als maestro di cappella in Ferrara.

Aanvullend:
Adriaan Willaert, Conditor alme siderum
Orlandus Lassus, Prophetiae Sibyllarum (Carmina chromatico/Sibylla Persica)

Afbeelding: Beginfragment uit de tenorpartij van Lassus' Prophetiae Sibyllarum

Meer over @Missam 2019

 

Nieuwe cd

KTC 1630 cover2

Cipriano de Rore: Le Vergine

De dichtkunst van Francesco Petrarca heeft door de eeuwen heen menig kunstenaar geïnspireerd. Zijn sonetten en stanzes zijn zo muzikaal en spreken heel intens tot de verbeelding. Zijn muze Laura, die in zekere zin steeds een onbereikbare liefde is gebleven en waarvoor hij haast heel zijn leven in literaire verrukking stond, is voor hem een constante inspiratie geweest.

 

 

 

 

Meer over deze nieuwe Currende-cd

 

Wilt u graag een concert organiseren met Currende? Neem dan gerust contact op via telefonisch op +32 [0]476 509531 of via het contactformulier op deze site. Currende beschikt over een zeer ruim repertoire dat loopt van de late middeleeuwen over de Franco-Vlaamse polyfonisten tot en met de hoogbarok. Wij zullen u met plezier een gepast programmavoorstel doen.

Currende on Youtube...

Alma Redemptoris Mater van Peter Philips, arr Erik Van Nevel. Sfeerbeeld opgeomen tijdens het kerstconcert van 6 december 2018 in de Sint-Pieterskerk in Leuven.

Bekijk het programma 2019

Tickets en info via Wintertijd Leuven

In zijn lange bestaan bracht Currende meer dan 50 cd's op de markt, waaronder echte pareltjes. Vous ou la Mort - Cantiones flamencas de amor cortés en el siglo XV is er zo eentje. De smarten van de liefde verklankt door de beroemdste componisten uit de renaissance. Een 'must have' voor elke liefhebber. Bekijk onze cd-pagina's voor nog meer inspiratie.

Vrienden van Currende

captcha 

Blijf op de hoogte van onze concerten en projecten en geniet van exclusieve voordelen. Je gegevens worden in geen enkel geval met derden gedeeld. Vriend worden van Currende is zonder enige verplichting.

Malfliet Arnout 05Aug2015"Polyfonie of barok, bij Erik is het altijd feest. Ik ken niemand anders die op zo'n wijze de zaken technisch kan vertalen en er daarna opnieuw muziek van kan maken."
Arnout Malfliet, bas