eerstkomende concerten
7apr2023

Kruisweg / Scarlatti: Stabat Mater

Tijd: 18:00
Locatie: Onze-Lieve-Vrouwekerk, Brugge. Inkom gratis.
O.-L.-V.-Kerk, Brugge
23apr2023

Vaet – Missa super Si me tenez

Tijd: 10:00
Locatie: Sint-Pieterskerk, Leuven. Om 16 u herhaling in Sint-Michiels.
@missam
18jun2023

De Févin – Missa Ave Maria

Tijd: 10:00
Locatie: Sint-Pieterskerk, Leuven. Om 16 u herhaling in Sint-Michiels.
@missam

Alle concerten op onze concerten-pagina.

nieuwe cd

Upon The Chant

Upon The Chant

De prachtige gregoriaanse melodieën van de belangrijkste liturgische momenten van het jaar werden door Erik Van Nevel voorzien van een uitdagend arrangement voor gemengde stemmen. Hun melodische en ritmische vorm blijft nauwgezet behouden. De bekende Gregoriaanse melodieën van onder meer Dies Irae, In Paradisum, Rorate Caeli, Hodie Christus Natus Est, Victimae Paschali Laudes, Gaudeamus, Ave Maria en vele anderen zijn in de collectie opgenomen.

 

 

niet te missen

Stabat Mater van Scarlatti

Stabat Mater van Scarlatti

Ter gelegenheid van Goede Vrijdag vindt in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge een Passieconcert plaats met inzegening van de nieuwe Kruisweg door bisschop Lode Aerts. Currende brengt er onder leiding van Erik Van Nevel het Stabat Mater van Domenico Scarlatti met niet minder dan 23 uitvoerders. De inkom is gratis.

Vrijdag 7 april om 18 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge.

English Lament

 

Bekijk fragmenten uit het concert van 24/03/2023 in Rijmenam.

 

@Missam 2023

@Missam 2023

In binnen- en buitenlandse archieven en bibliotheken liggen honderden missen van Franco-Vlaamse componisten uit de renaissance onaangeroerd te wachten op uitvoering. Het betreft nochtans Vlaams muzikaal erfgoed van onschatbare waarde, dat omwille van zijn kwaliteit kan wedijveren met Bach en Beethoven en dezelfde aandacht verdient als de Vlaamse Primitieven of de grote Vlaamse schilders uit de Barok.In oktober 2014 ging het @missam-project van start en sindsdien plaatst Currende onder leiding van Erik Van Nevel onafgebroken dit indrukwekkende misrepertoire in de nationale én internationale belangstelling door de prachtige muziek in zijn functionele kader uit te voeren.

Zondag, 19 februari 2023 – 10:00 u.
Orlandus Lassus – Missa super Amar donna

Zondag, 23 april 2023 – 10:00 u.
Jacobus Vaet – Missa super Si me tenez

Zondag, 18 juni 2023 – 10:00 u.
Antoine De Févin – Missa Ave Maria

Zondag, 17 september 2023 – 10:00 u
Cypriano De Rore – Missa Vivat felix Hercules

Zondag, 19 november 2023 – 10:00 u.
Orlandus Lassus – Missa Puisque j’ai perdu

Om 10 uur wordt het programma uitgevoerd tijdens de reguliere viering in de Sint-Pieterskerk te Leuven. Om 16 uur wordt het (uitgebreide) programma als concert herhaald  in de Sint-Michielskerk, behalve op 19 februari.

Inkom: gratis.

een Concert organiseren?

Wilt u graag een concert organiseren met Currende? Neem dan gerust telefonisch contact op via +32 [0]476 509531 of via het contactformulier op deze site. Currende beschikt over een zeer ruim repertoire dat loopt van de late middeleeuwen over de Franco-Vlaamse polyfonisten tot en met de hoogbarok. Wij zullen u met plezier een gepast programmavoorstel doen.

Een greep uit onze cd's

Currende maakte meer dan 50 cd's. Een aantal ervan is nog steeds in de handel verkrijgbaar. Op onze CD-pagina vindt u alle details.