Een bijzonder gevoel voor taal maakt de uitvoeringen transparant en helder, en daar waar nodig ook zeer retorisch. Altijd wordt getracht de muziek op een aanstekelijke en overtuigende wijze tot zijn recht te laten komen. De zangers zijn stuk voor stuk professionals, maar moeten met enthousiaste jeugdigheid aan elk project kunnen starten. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan leesvaardigheid, intonatie en stemdiscipline, met als ultiem doel het hoogst denkbare muzikale eindresultaat bereiken. Dat, samen met het streven naar een bijzonder zuivere intonatie, maakt dat de sound van Currende zeer herkenbaar is.

Een concert van Currende is nooit zomaar een lijst van werken. Elke compositie wordt gewogen op zijn intensiteit, lengte, bezetting, toonaard en sfeer. Dan pas wordt een weloverwogen volgorde getoetst aan de juiste timing van een concert. Meestal wordt gezocht naar een naadloze overgang van het ene naar het andere werk. De bedoeling is om niet alleen een grote spanningsboog te creëren, maar ook de aandacht van de luisteraar te kunnen vasthouden tot na het slotakkoord. En zo finaal elk concert tot een unieke belevenis te maken.